ODVJETNIK ROŽMARIĆ

'Nisam napao Pucline, oni su provalili'

11.05.2011 u 16:59

Bionic
Reading

'Nije istina da sam napao bilo koga, pa ni Rajka Puclina, čiji je brat Vinko osuđen za napad na trudnicu, već je incident posljedica njihove provale u moj poslovni prostor', tvrdi varaždinski odvjetnik Tihomir Rožmarić odbacujući javne optužbe braće Puclin koji ga terete za napad u odvjetničkom uredu gdje je rasječena usna Rajku Puclinu, glazbeniku i poduzetniku. Posljedica je to Rožmarićevog udarca, ustvrdio je pred medijima Puclin, dodajući da odvjetniku to nije prvi napad takve vrste, budući da je prije nekoliko godina udario svog klijenta. Sve to, međutim, demantira Rožmarić


'Braća Puclin bili su u najmu u mojem proslovom prostoru na Stančićevom trgu. Nakon što su ga napustili, tvrde da sam dužan njima, a ne oni meni. Zbog mog navodnog duga s osnova preplaćenog najma i ulaganja u lokal, došli su nepozvani i nenajavljeno u moj odvjetnički ured utjerivati nepostojeće potraživanje. Vinko je ostao stajati kod vrata, a Rajko se približio mom stolu te uhvatio stolac koji sam odgurnuo i tom je prilikom vjerojatno zadobio ozljedu', veli Rožmarić iznoseći svoje viđenje incidenta koji se dogodio u ponedjeljak.

Varaždinski odvjetnik, koji smatra da je pozornost privukao jer zastupa Barbaru Bešenić i BBS, opovrgava i tvrdnje da je već ranije sudjelovao u sličnom incidentu. Naime, na Stančićevom trgu, gdje je prije imao odvjetnički ured, njegov je klijent Vladimir Smrtić prije nekoliko godina slomio bedrenu kost jer ga je, kako je tvrdio, Rožmarić pogurnuo.

'Zbog tog događaja protiv mene nije dignut ni optužni prijedlog, a kamoli da je bilo suđenja. Naime, vještačenjem je utvrđeno da takva vrsta ozljede ne može biti posljedica udarca, već je uzrok poledica. Dakle, Puclini mi predbacuju nešto za što uopće nisam bio procesuiran, a kamoli osuđen. Nasuprot tome, Vinko Puclin pravomoćno je osuđen za napad na trudnicu', tvrdi Rožmarić i nudi na uvid pravomoćnu presudu.

Do incidenta u njegovom uredu, uvjeren je Rožmarić, ne bi došlo da su Puclini procesuirani zbog provale u njegov poslovni prostor koja se dogodila za Uskrs.

'Kamera ih je snimila kako razbijanjem brave provaljuju u poslovni prostor na Stančićevom trgu u kojem su iščupali umivaonik te uzeli opremu. Na policiji su izjavili da će je vratiti ako im isplatim 300 tisuća kuna. Do danas mi nije poznato što je poduzeto u vezi provale i otvorene ucjene, a to ih je moglo ohrabriti i potaknuti da dođu u moj ured', smatra Rožmarić, dodajući da su braća Puclin zaprijetili i da neće moći raditi novi zakupac njegovog poslovnog prostora kojemu su najavili novu provalu.