PRIJETNJE I IZNUDA

Tražili milijun kuna za nevažeće listiće lota

10.03.2009 u 19:58

Bionic
Reading

Tihomir Wilhelm (47) zvani Dikan i Goran Krivić (39) ne osjećaju se krivima zbog pokušaja iznude nad osječkim poduzetnikom Ivanom Žderićem, vlasnikom kladionica i mjenjačnica

Oni su u srpnju 2004. godine od njega tražili isplatu više od milijun kuna koje su navodno dobili igrajući talijanski loto. Očitovali su se u ponovljenom suđenju na Županijskom sudu u Osijeku, a točka je to optužnice iz 2004. godine. Tada im se sudilo zbog udruživanja radi otmice, iznude te poticanja na iznudu nad trojicom Osječana - suvlasnikom poduzeća Kolos d.o.o. Željkom Hoffmanom, direktorom tvrtke Sonar Antom Hrgovićem te Ivanom Žderićem.

Pravomoćnom presudom Vrhovnog suda Dikan je osuđen na tri godine zatvora, što je već i odslužio, dok je uvjetna kazna od godinu dana za Krivića za tu točku optužnice pobijena. Osim Dikana, tada su osuđeni Drago Babić Baban, Miroslav Vorkapić i Miroslav Bodražić. Naime, Krivća i Dikana tereti se da su u srpnju 2004. godine došli u sjedište Žderićeve tvrtke te tražili isplatu od 1,07 milijuna kuna za tri listića koja su uplaćena u Karlovcu, ali su uplate izvršene kada su rezultati već bili poznati.

Budući da im Žderić nije htio isplatiti novac, Krivić mu je rekao da će 'ekipa poduzeti mjere te da oni ne poštuju propise, već samo zakon ulice', piše Večernji list.