AKCIJE NA MORU

Spašeno sedmero Poljaka, četvero Slovenaca i troje Nijemaca

09.05.2011 u 11:34

Bionic
Reading

S jahte 'Tango' koju je nosila jaka bura sinoć je kod otočića Blitvenica u šibenskom arhipelagu spašeno sedmero Poljaka, a jučer popodne spašeno je i četvero slovenskih kajakaša na Kornatima te troje Nijemaca kojima se milju od splitske luke pokvario motor na gliseru, izvijestilo je jutros Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Zbog neiskusne posade jahte 'Tango', koja je dala pogrešnu poziciju, potraga je trajala oko dva sata, navodi se u priopćenju i dodaje da je policijski brod uzeo u tegalj jahtu u pratnji broda 'Šibenik' te ih oteglio u šibensku luku.

Poziv u pomoć s jahte 'Tango' Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru zaprimila je sinoć u 20,40 sati preko županijskog centra 112. U akciju traganja i spašavanja uputila je brod 'Šibenik' Lučke kapetanije Šibenik i brod 'Sv. Nikola Tavelić' šibenske Pomorske policije.

Nacionalna središnjica je jučer oko 18,35 sati dobila poziv u pomoć od četiri kajakaša, slovenskih državljana, koji su na Kornatima zbog jake bure izašli na stijene. Na poziciju je upućena brodica iz ACI marine Piškera, a kajakaši su spašeni i dotegljeni u marinu.

Spašeno je i troje njemačkih državljana koji su imali kvar motora na gliseru od 7 metara jučer oko 15,30 sati oko jednu milju od splitske luke. U tegalj ih je uzeo brod 'Pojišan' splitske Lučke kapetanije Split.