Crna kronika NAIVNI ŠVERCER IZ SRBIJE

U Zagrebu zaplijenjeno 1,7 kg kokaina

  • Autor: An. S/V. B.
  • 10.3.2009 15:07:57
  • 10.3.2009 14:42:16

Djelatnici carine u zračnoj luci Pleso u Zagrebu pronašli su jučer u duplom dnu putne torbe srpskog državljanina DŽ. J. (30) 1,7 kilograma kokaina. Nakon što je carinik na rentgenu primijetio sumnjivu putnu torbu, DŽ. J. je odvojen sa strane, a pretresom je utvrđeno da je u njoj skriven kokain čist 82 posto

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je DŽ. J. drogu krijumčario iz Brazila u Srbiju. Nakon što je u Sao Paolu od nepoznate osobe za osam tisuća eura kupio kokain i uredno prošao brazilsku carinu, isto mu je uspjelo i Zürichu, a iz Hrvatske se trebao autobusom prebaciti u Srbiju.

U suradnji s Interpolom utvrđeno je da krijumčar nikad nije kažnjavan, a sve do 24. veljače ove godine, kada je iz Beograda stigao u Zagreb, nikad prije nije ni boravio u Hrvatskoj. Policija procjenjuje da je zaplijenjeni kokain na tržištu vrijedan oko 450 tisuća kuna, a zarada od njegove prodaje mnogostruko bi se uvećala nakon što bi se izmiješao sa sastojcima s kojima se inače miješa prije ulične prodaje.

'U posljednje dvije godine nismo imali ovako naivan pokušaj šverca droge u duplom dnu torbe', kazao je načelnik sektora za nadzor granice PU zagrebačke Dubravko Teur.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još