HOMOFOBI NAPADAJU

Lom i psovke na presici Gay-straight alijanse

10.03.2009 u 13:06

Bionic
Reading

Konferencija za novinare Gay-straight alijanse (GSA) Srbije u Kragujevcu, na kojoj je trebao biti predstavljen izvještaj o stanju ljudskih prava homoseksualnih osoba u Srbiji, prekinuta je kada su nepoznate osobe razbile staklo na ulaznim vratima prostorije u kojoj se konferencija održavala

KRAGUJEVAC - 'Ovo je prvi incident takve vrste u Srbiji i razloge za njega treba tražiti u homofobiji i povlačenju iz procedure prijedloga zakona o borbi protiv diskriminacije', rekao je novinarima predsjednik GSA Boris Milićević.

Na samom početku konferencije za novinare nešto iza 18 sati, u Studentsko-kulturnom centru u Kragujevcu nepoznate osobe razbile su staklo na ulaznim vratima objekta, piše srbijanski Blic. Sudionici konferencije čuli su lomljavu stakla, buku i uvredljive psovke.

Policijska uprava u Kragujevcu potvrdila je da je grupa od pet ili šest osoba oko 18 sati i 20 minuta razbila staklo na ulaznim vratima SKC-a. Očevid je završen, a policija je izjavila da će poduzeti sve mjere kako bi se identificirali i sankcionirali počinitelji ovog incidenta.