Crna kronika OPASNI PRIJELAZ

Vozač poginuo u naletu vlaka

Vozač osobnog automobila poginuo je sinoć u 19.40, kada je na njega naletio vlak dok je prelazio preko pružnog prijelaza Poljanec – Hrastovsko kod Ludbrega, izvijestili su iz PU varaždinske

Stradali vozač, čije je vozilo vlak potpuno uništio tijekom guranja niz prugu, peta je žrtva prometa ove godine u Varaždinskoj županiji te druga osoba koja je poginula u sudaru s vlakom. Krajem veljače pod kotačima vlaka koji je prometovao iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina poginuo je 21-godišnjak.

Nesreća se dogodila na cestovnom prijelazu preko željezničke pruge u Varaždinskoj ulici u Jalkovcu, koji je također bio osiguran samo Andrijinim križem, usprkos tome što je na tom mjestu vlak već odnio više života. Stoga je svega tri dana prije nesreće Josip Hehet, vijećnik SDP-a u varaždinskom Gradskom vijeću, zapitao kada se planira postavljanje rampe na tom prijelazu.

'Grad Varaždin je prije godinu dana izdvojio novac za njegovo bolje osiguranje. No HŽ je spor, socijalistička tvrtka', ustvrdio je tada varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još