Crna kronika AFERA SPICE

'Što prije počne suđenje, prije će završiti agonija'

Na Županijskom sudu u Zagrebu završeno je pripremno ročište Damiru Polančecu i ostalim optuženima u aferi Spice. Obrana je iznijela svoje dokazne prijedloge na koje se treba očitovati USKOK, a sud će odrediti datum početka suđenja

Obrana je predložila stotinjak svjedoka, među kojima Ivu Sanadera, Jadranku Kosor, Borisa Kunsta, Lea Begovića, Đuru Popijača i Ivana Jarnjaka. Odvjetnik Zdravka Šestaka Mate Matić kaže da ih obrana poziva zbog okolnosti vezanih za radničko dioničarstvo.

'Nije sporno da su u Podravci htjeli provesti radničko dioničarstvo, ali su se prije pet godina na to svi oglušili, pa i Sanader', rekao je Matić.

Odvjetnik Damira Polančeca Anto Nobilo kaže da se slaže sa svim dokazima USKOK-a te tvrdi da su oni povoljni za Damira Polančeca i da je uvjeren u njegovo oslobađanje.

Polančec
je na izlasku iz suda rekao kako jedva čeka da počne suđenje: 'Što prije počne suđenje, prije će završiti ova agonija. Ja sam optimist.'

23, 24. i 25. svibnja na Županijskom sudu u Zagrebu nastavit će se pripremno ročište na kojem će se USKOK očitovati na prijedloge obrane, a sudac će odlučiti o svim dokazima.

Mate Matić
očekuje da bi suđenje trebalo početi krajem lipnja ili početkom srpnja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još