RANJAVANJE ISPRED NARODNJAČKOG KLUBA

Uhićen drugi sudionik pucnjave u središtu Rijeke

09.03.2009 u 16:22

Bionic
Reading

Policija je u ponedjeljak uhitila 38-godišnjeg Riječanina osumnjičena da je sudjelovao u pucnjavi rano u nedjelju u središtu Rijeke te teško ozlijedio drugog sudionika pucnjave, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava

Uhićen je u blizini bazenskog kompleksa na Kantridi.Na temelju naloga istražnog suca pretražen je stan koji je uhićenik unajmio. Kako je izvijestila policija, kad je uhićen, zatečen je u društvu dvojice muškaraca, pripadnika kriminalnog okružja, a tom prigodom nitko nije ozlijeđen. Policija nastavlja kriminalističku obradu tog slučaja.

Pucnjava se dogodila nakon svađe dvojice muškaraca, 38-godišnjaka i 32-godišnjaka, u nedjelju oko 3,30 sati u Ulici Riva u središtu grada ispred ugostiteljskog objekta specijalizirana za 'narodnjačku' glazbu.

U jednom trenutku obojica su zapucala jedan prema drugome iz pištolja ispalivši po nekokoliko hitaca. ridesetdvogodišnjak je pogođen u oko te je prevezen u riječki Klinički bolnički centar i izvan je životne opasnosti, a 38-godišnjak je pobjegao i policija ga je nakon potrage uhitila. U pucnjavi je oštećen parkirani automobil.

U suradnji s državnim odvjetništvom u Rijeci utvrđeno je da je riječ o kažnjivu djelu ubojstva u pokušaju, izvijestila je policija.