ILEGALNI PRELASCI GRANICE

Čak 11 ilegalaca na istočnim državnim granicama

29.04.2011 u 17:44

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemska policija zatekla je u petak rano ujutro na željezničkom kolodvoru u Vinkovcima neobične putnike koji su stigli iz dalekog svijeta i koji su se najvjerojatnije zaputili u bolji život na Zapadu

Šestorica Afganistanaca, starosti od 14 do 21 godinu, zatečeni su i uhićeni na vinkovačkom kolodvoru oko 5.10 sati. Provedenim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli istočnu granicu Hrvatske, pa je protiv njih doneseno rješenje o protjerivanju, određena zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj na rok od jedne godine te je pokrenut postupak readmisije u susjednu Srbiju.

Granična policija imala je prije njihovog uhićenja još posla. Prvo su, na području Dunavskih njiva kod Iloka, u jutarnjim satima u nezakonitom prelasku državne granice zatekli i uhitili troje srpskih državljana. Sve troje su odmah protjerani natrag u Srbiju te im je određena zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj na pola godine.

Još istu večer, oko 17.50 sati, nedaleko Međunarodnog željezničkog graničnog prijelaza Tovarnik granicu su ilegalno pokušali prijeći dvojica Tunižana, no u tome su ih omeli granični policajci.