Crna kronika ZAOBILAZE SE BROJILA

Zbog krađe struje do tri godine zatvora

Sve je više slučajeva krađe struje, najčešće neplatiša koji se, nakon što ih HEP isključi iz mreže, ponovo sami priključuju. Struju nerijetko kradu i oni koji ju još nisu uveli u svoju kuću, a ima i slučajeva kada si krađom struje potrošači žele smanjiti račune te manjim dijelom troše električnu energiju koja je spojena preko brojila, a većim dijelom 'besplatnu' struju koja u njihov dom dolazi zaobilazeći brojilo

Jučer je tako policija ušla u trag još jednom kradljivcu struje, 55-godišnjaku s područja općine Garčin, koji je neovlašteno trošeći električnu energiju počinio kazneno djelo. Muškarac je punih pola godine krao struju tako da se direktno spojio s mreže, odnosno glavnog osigurača, na potrošače, zaobišavši pritom brojilo koje registrira potrošnju električne energije.

U razdoblju od 19. srpnja do 1. veljače, trošeći struju za potrebe svog kućanstva, 55-godišnjak je oštetio HEP za iznos veći od 10.000 kuna. Protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu za kazneno djelo neovlaštene potrošnje električne energije, temeljem Zakona o energiji. Prijeti mu novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još