BEBA UBIJENA?

Majka nasilno prekinula trudnoću

29.11.2008 u 21:18

Bionic
Reading

Istarska policija istražuje je li četerdesetdvogodišnja Sanja Kaštela iz Buzeta u svom domu ubila tek rođenog sinčića

BUZET/RIJEKA – Sanja Kaštela 18. studenog u svojoj kući sama se porodila, no beba je šest dana kasnije preminula. Zbog sumnjive smrti, policija je pokrenula istragu.

Nedugo nakon porođaja, majka je prevezena na Odjel psihijatrije KBC-a Rijeka, a dijete rođeno dva mjeseca prije termina u Dječju bolnicu Kantrida gdje je 24. studenog u 10 sati i 30 minuta preminulo. Mrtvo novorođenče prevezeno je zatim na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci.

U Buzetu nitko nije znao za trudnoću četerdesetdvogodišnje Sanje. Njoj je ovo četvrti porod kod kuće. Dvoje djece dala je usvojiti, dok jedan sin živi s njom.

Upravo je on pozvao hitnu pomoć kada mu je majka rodila. Dijete je rođeno u kadi, a kuća je bila sva krvava. No Sanja Kaštela također je nakon toga nazvala hitnu i rekla im da ne trebaju dolaziti jer je dijete rođeno mrtvo. Medicinska ekipa u kući je zatekla novorođenče s teškim ozljedama lubanje, ali živo.
No dječak je umro 24. studenog.

'Ozljede postoje, kao i osnovana sumnja. No potrebno je učiniti još čitav niz pretraga da bismo sa sigurnošću mogli tvrditi da je riječ o čedomorstvu', kazao je za Večernji list riječki patolog. Nakon tragedije, majka je smještena na psihijatriju riječkog KBC-a, no navodno je otpuštena kući.

Govorka se i o većem broju trudnoća te djeci koja nikada nisu rođena. Ili su rođena, ali se ne zna što se s njima dogodilo.