Crna kronika VIŠI SUD SRBIJE

Vučurevića se može izručiti i Hrvatskoj i BiH

Viši sud u Šapcu u Srbiji odlučio je da su ispunjeni uvjeti za izručenje Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića, uhićenoga u Srbiji početkom travnja, izjavio je u četvrtak glasnogovornik šabačkog suda Slobodan Velisavljević

Hoće li i kojoj od dviju država biti izručen Vučurević, po Velisavljevićevim riječima, konačnu će odluku donijeti srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović.

Vučurević, kojemu je ekstradicijski pritvor produljen za dva mjeseca, u međuvremenu ima pravo podnijeti srbijanskom prizivnom sudu žalbu na odluku suda u Šapcu.

Vučureviću, uhićenom u Srbiji po međunarodnoj tjeralici raspisanoj u Hrvatskoj, istražni sudac višeg suda u Šapcu nakon saslušanja odredio je pritvor.

Vučurević se, prema optužnici, u Hrvatskoj tereti za bombardiranje Dubrovnika početkom 90-ih godina, u vrijeme kada je bio na dužnosti gradonačelnika Trebinja. Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je u listopadu 2008. optužnicu protiv Vučurevića zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva na dubrovačkom području i uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika između 1991. i 1995.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još