BARBANAC SA 2,33 PROMILA

Odbio alkotest pa i nasrnuo na policiju

20.04.2011 u 14:31

Bionic
Reading

Pijani Barbanac (63) jučer je na cesti Šumber – Zajci oko 14.30 izazvao prometnu nesreću, a osim što je vozio sa 2,33 promila, prilikom očevida je nasrnuo na policajca. Protiv 63-godišnjaka slijede optužni prijedlozi za prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i za drsko ponašanje, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja zbog sumnje da je počinio i kazneno djelo napada na službenu osobu, izvijestila je PU istarska

Izazvao je nesreću tako što je upravljajući Audijem 80 prema Šumberu u jednom trenutku prešao na dio kolnika namijenjen kretanju vozila iz suprotnog smjera te je Audi prednjim, lijevim dijelom udario u nailazeći Mercedes, kojim je upravljao 28-godišnjak iz Matulja. Srećom, pri sudaru vozila nastala je tek manja materijalna šteta.

Tijekom očevida 63-godišnji Barbanac odbio je alkotestiranje, nakon čega je vičući pokušao policajcu oduzeti alkometar, a potom ga je lijevom nogom udario u desnu potkoljenicu!

'Barbanac se ni tada nije smirio, već je nastavio vikati, vrijeđati i nasrtati na policijskog službenika, nakon čega je uhićen i priveden u prostorije policijske postaje, gdje je izvršenim alkotestiranjem utvrđeno da u organizmu ima koncentraciju alkohola od 2,33 g/kg', izvijestila je istarska policija.