Crna kronika KAMATARIO I PRIJETIO SMRĆU

Lihvar priveden u Splitu uz sredstva prisile

Službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističku istragu nad 59-godišnjakom, zbog lihvarskog ugovora i iznude na 47-godišnjim muškarcem, a osumnjičeni 59-godišnjak je uz uporabu sredstava prisile uhićen, priopćila je danas Policijska uprava splitsko-dalmatinska

Policija ističe kako se osnovano sumnja da je 59-godišnjak u veljači 2002. g., uz mjesečnu kamatu, posudio 200 tisuća eura 47-godišnjaku, dok mu je krajem 2009. godine posudio još 100 tisuća eura.

U siječnju 2010. oštećeni 47-godišnjak vratio je manji dio glavnice, međutim, 59-godišnji lihvar mu je i dalje zaračunavao kamate na cjelokupni iznos, zbog čega je u mjesecu studenom 2010. g. prestao plaćati kamate.

Također, do ožujka ove godine 59-godišnji lihvar više puta je oštećenom 47-godišnjem muškarcu prijetio smrću i prisilio ga da potpiše priznanicu na dug u iznosu od 356 tisuća eura, iako je ovaj već vratio iznos od oko 560 tisuća eura.

Jučer je na području Splita 59-godišnjak, uz uporabu sredstava prisile, uhićen te je, uz kaznenu prijavu za kaznena djela lihvarskog ugovora i iznude u pokušaju, doveden u Županijski istražni centar.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još