NAKON ČETIRI MJESECA

Ptiček pušten na slobodu

14.04.2011 u 18:34

Bionic
Reading

Bivši direktor varaždinskih Parkova i Aquacityja Miljenko Ptiček, nakon gotovo četiri mjeseca u pritvoru, od danas je na slobodi

'Budući da su tijekom istrage saslušani svi svjedoci u vezi s djelima za koje se sumnjiči, više nije bilo osnove za daljnje produljivanje pritvora', rekao nam je Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda, podsjećajući da je sprečavanje mogućeg utjecaja na svjedoke bilo jedini razlog zbog kojeg je Ptičeku produljivan pritvor.

Naime, nakon što je uhićen 23. prosinca prošle godine, bivšem direktoru Parkova, poduzeća u većinskom vlasništvu Grada Varaždina, pritvor je najprije izrečen ne samo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, nego i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Radilo se o više slučaja zlouporaba položaja i ovlasti na štetu Parkova, odnosno gradskog proračuna, kao i poticanja na krivotvorenje službenih isprava kako bi se one prikrile.

Međutim, nakon što je u siječnju ove godine odlukom Nadzornog odbora Parkova najprije premješten na mjesto voditelja marketinga, a zatim je raskinut radni odnos, Ptičeku je dva puta produljivan jednomjesečni pritvor samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

U dva slučaja radilo se o svjedocima vezanim za slučajeve navodnih zlouporaba u Parkovima, a treće produljenje vezano je uz svjedoke o zlouporabama u gradskom poduzeću Aquacity koji je također vodio do sredine prošle godine, kada je dao ostavku.