SUDAR GOLFOVA

Podlegla ozljedama zadobivenim u prometnoj nesreći

13.04.2011 u 12:26

Bionic
Reading

Ana Filipović (70) iz Štitara preminula je u srijedu ujutro u vinkovačkoj bolnici zbog teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći koja se dogodila večer prije nedaleko od Gradišta, sela u županjskom kraju

Starija žena bila je putnica u Golfu županjskih registracijskih oznaka u koji je oko 21 sat izravno udario također Golf, ali BiH oznaka kojim je upravljao Đ. B. (51) iz Donje Mahale u Bosanskoj Posavini. Policija je izvijestila kako je vozač iz BiH svojim osobnim automobilom upravljao cestom D-55 iz Vinkovaca u smjeru Županje, te je dolaskom na mjesto nesreće, na ravnom dijelu kolnika, sustigao poljoprivredni traktor nepoznate marke i registarske oznake, koji se kretao u istom smjeru.

Zbog neprilagođene brzine stanju kolnika, uvjetima vidljivosti i gustoći prometa, Đ. B. je svojim vozilom skrenuo u lijevu prometnu traku, uslijed čega je došlo do udara u Golf županjskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao Ž. F. (40) iz Štitara.

Osim nesretne starice, koja je zadobila teške ozljede od kojih je kasnije preminula, lakše su ozlijeđena oba vozača te putnica J. F. (38) u Golfu županjskih oznaka. Protiv vozača iz BiH Općinskom državnom odvjetništvu u Županji dostavljena je kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.