KOD NOVE GRADIŠKE

Iz kuće im ukradeno 100.000 kuna

12.04.2011 u 21:48

Bionic
Reading

Da je kradljivcima dovoljan i samo trenutak nepažnje vlasnika kuće, potvrđuje slučaj mlade obitelji iz Starog Petrovog Sela koja je jučer ostala bez više od 100.000 kuna

Kradljivac je očito motrio na kuću 33-godišnjaka te se u trenutku kada on nije bio kod kuće, a njegova supruga nakratko izašla van s djetetom, ušuljao i pokrao ih. Budući da se radi o malom mjestu u kojemu se gotovo svi poznaju, mještani često ne zaključavaju vrata kada odlaze u vrt, trgovinu ili u susjedstvo. Upravo je tu pogrešku napravila i žena koja je, znajući da će se nakon šetnje s djetetom brzo vratiti kući, ostavila otključana ulazna vrata.

Tu je nepažnju iskoristio kradljivac koji se kroz otključana vrata neprimjetno ušuljao u kuću te je iz noćnog ormarića u spavaćoj sobi ukrao 73 tisuće kuna i pet tisuća eura ušteđevine.

Ukućani su tek navečer otkrili da su pokradeni te je policija sinoć oko 20 sati zaprimila dojavu 33-godišnjaka da mu je iz kuće, tijekom dana, otuđeno oko 100 tisuća kuna. Vlasnik kuće rekao je policajcima da mu je za sada nepoznati počinitelj novac ukrao između 10 i 17,30 sati. U obiteljskoj kući pokradenog bračnog para policija je odmah obavila očevid te započinje kriminalističko istraživanje i potragu za nepoznatim kradljivcem.