DONJI VUKOJEVAC

Pronađen vozač koji je usmrtio 15-godišnjeg dječaka

10.04.2011 u 12:19

Bionic
Reading

Policija je pronašla 26-godišnjeg vozača kojeg sumnjiči da je prouzročio prometnu nesreću u kojoj je poginuo 15-godišnji dječak iz Donjeg Vukojevca u lekeničkoj općini, izvijestila je jutros sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Tijelo 15-godišnjeg dječaka pronađeno je u petak kasno navečer u kanalu uz cestu u Donjem Vukojevcu.

Provodeći intenzivna kriminalistička istraživanja policijski službenici su jučer u kasnim poslijepodnevnim satima pronašli 26-godišnjeg muškarca s područja općine Lekenik za kojeg se osnovano sumnja da je automobilom naletio na 15-godišnjaka i usmrtio ga, navodi se u priopćenju.

Budući da je vozač bio u teškom psihičkom stanju te pod utjecajem alkohola i tableta, prevezan je u sisačku bolnicu, a nakon otpuštanju iz bolnice bit će uhićen te će nad njim biti provedena kriminalistička istraživanja, dodaje se u priopćenju.

Na osobnom automobilu koji je pronađen na velikogoričkom području, a kojim je 26-godišnjak upravljao i usmrtio 15-godišnjaka, obavljen je očevid i potrebna vještačenja, izvijestila je policija.

Sisačko-moslavačka PU zahvaljuje svim građanima koji su dali korisne informacije te medijima koji su prenijeli policijski apel, a što je, kako se ističe, u konačnici pripomoglo pronalasku počinitelja te teške prometne nesreće.