STROJOVOĐA MRTAV, POMOĆNIK OZLIJEĐEN

Teška željeznička nesreća zbog odrona kamenja

08.04.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Završen je policijski i očevid istražnog povjerenstva Hrvatskih željeznica na mjestu teške željezničke nesreće u Gorskom kotaru u kojoj je sinoć poginuo 44-godišnji strojovođa D. D. iz Rijeke, a njegov pomoćnik, 23-godišnji Mario Ostojić iz Vinkovaca, teško ozlijeđen

Nesreća se dogodila oko 18 sati i 10 minuta na dijelu željezničke pruge Moravice – Rijeka kada je iz tračnica iskočio teretni vlak koji se kretao iz smjera Zagreba u smjeru Rijeke.

Vlak sa 16 vagona naletio je na ulasku u tunel Kupjak na odron kamenja koji je većim dijelom s desnog potpornog zida pao na prugu pa su lokomotiva i drugi vagon kompozicije vlaka iskočili iz tračnica.

Lokomotiva je prednjim dijelom udarila u lijevi rub ulaza u tunel, nakon čega se vlak nastavio kretati te zaustavio oko 100 metara dalje.

Iz lokomotive je u tunelu ispao strojovođa i, nažalost, preminuo uslijed zadobivenih ozljeda, dok je njegov 23-godišnji pomoćnik iz Vinkovaca prevezen u sušačku bolnicu gdje su mu konstatirane teže tjelesne ozljede. Doznajemo da ima povrede lica i glave, no izvan je životne opasnosti.

Tijelo stradalog strojovođe prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu radi obdukcije, a sve okolnosti ovog događaja još se utvrđuju.

Željeznički promet na relaciji Skrad - Zalesina i dalje je u prekidu dok se ne uklone vagoni s pruge, a prijevoz putnika odvija se autobusima.