NESREĆA U GORSKOM KOTARU

Vlak iskočio iz tračnica, strojovođa poginuo

07.04.2011 u 21:41

Bionic
Reading

U željezničkoj nesreći koja se u četvrtak nevečer dogodila dogodila između Skrada i Zalesine u Gorskom kotaru poginuo je strojovođa vlaka dok je njegov pomoćnik ozlijeđen. Do nesreće je došlo zbog odrona na pruzi

U vlaku su u trenutku nesreće bila dva muškarca; strojovođa D.D. (44) iz Rijeke preminuo je u bolnici a njegov pomoćnik M.O. (23) iz Vinkovaca lakše je ozlijeđen.

Teretni vlak koji se kretao iz pravca Zagreba prema Rijeci prevozio je kontejnere i limove za riječku luku. Na ulazu u tunel Kupjak naišao je na odron, lokomotiva je udarila u odron, izgubila putanju i lijevom stranom udarila u portal tunela čiji je lijevi ugao odbijen od udarca. Pri tome je stojovođa ispao iz lokomotive i završio pod vagonom.

Vlak sa 16 vagona je na dijelu pruge gdje se dogodila nesreća vozio sporije zbog uspona. Željeznički promet je u prekidu, a prijevoz putnika na spomenutoj relaciji se odvija zamjenski, autobusima, piše Večernji list

Prema riječima predsjednika Uprave HŽ Holdinga Zlatka Rogože vlak je pred tunelom naletio na odorn nakon čega je iskočio iz tračnica.