PLIJEN MALOLJETNIH KRADLJIVACA

Policajci iskopali ukradene igračke, baterije i upaljače

05.04.2011 u 14:46

Bionic
Reading

Šestorica maloljetnika pala su u ruke creskih policajaca nakon što su protekli tjedan počinila više kaznenih djela teških krađa na otoku Cresu

Provalili su u kiosk u Ulici creskog statuta i ukrali igračke, baterijske svjetiljke, upaljače i baterije. Ukradene predmete zakopali su u zemlju, no policajci su ipak sve pronašli i vratili vlasniku.


Nadalje, provalili su u market na Jadranskoj obali i iz njega otuđili 500 kuna, žvakaće gume i cigarete, oštetivši cresku tvrtku za oko 1.000 kuna. Kod maloljetnika je sve, osim novca, pronađeno.

Utvrđeno je i da su provalili u kamp-kućicu koja se nalazi u autokampu nedaleko Cresa i iz nje uzeli baterijske svjetiljke.

Kazneno djelo oduzimanja tuđe pokretne stvari počinili su u Ulici Jadranska obala, gdje im se na meti našao i moped marke Tomos, riječkih registarskih oznaka, u vlasništvu 69-godišnjaka iz Cresa. Moped su stavili u pogon i odvezli se do creske marine, gdje ga je pronašla policija i vratila vlasniku.

Zbog kaznenih djela teške krađe i oduzimanja tuđe pokretne stvari koje su maloljetnici počinili podnijeti će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Rijeci.