ISKLJUČEN S APARATA

Otac zapeo za igračku i zdrobio sina

05.03.2009 u 12:36

Bionic
Reading

Šestomjesečni Leon Holder preminuo je dva dana nakon što se 20-godišnji otac Sam Barwick spotaknuo o igračku i pao na njega u kući svoje djevojke, mališanove majke, u britanskom gradu Hullu

Majka Katie Holder (19) kuhala je čaj u kuhinji kad je čula Samov vrisak iz dnevne sobe. Dječačić je pod težinom oca pretrpio teške ozljede glave i pomodrio, a u život ga je jedva povratila susjeda Janet Winter. Stanje mu se pogoršalo u bolnici, gdje je i umro dva dana nakon nesreće.

'Mora da sam se spotaknuo na igračku. Ne mogu se sjetiti kako sam ustao. Leonove oči bile su širom otvorene, zurio je u mene', rekao je nesretni otac.

'Sam je vrištao. Kada sam ušla u sobu, bio je na koljenima i držao Leona u naručju. Uzela sam Leona, a Sam je mobitelom pozvao hitnu pomoć', ispričala je majka na sudu.

Katie je potom otrčala do susjeda Iris i Brucea Bielbyja, čija je kći Janet nedavno položila ispit pružanja prve pomoći.

'Beba je bila onemoćala, modra i nepokretna poput lutke. Dala sam joj umjetno disanje na usta i nos, nakon čega mu se počela vraćati prirodna boja', rekla je Janet.

Leon je prebačen na intenzivnu njegu u bolnicu. Liječnici su dijagnosticirali 'katastrofalne' i nakon dva dana, uz pristanak roditelja, isključili aparate koji su dječaka održavali na životu.