KORUPCIJSKA AFERA

Milkoviću i Pacaku blokirana imovina

01.04.2011 u 17:28

Bionic
Reading

Na prijedlog USKOK-a zagrebački Županijski sud blokirao je imovinu nedavno smijenjenom glavnom izvršnom direktoru Ine i bivšem direktoru Crosca Bojanu Milkoviću te nekadašnjem Croscovom voditelju projekta remonta svih platformi Miroslavu Pacaku, koje se tereti za primanje mita i krivotvorenje isprava

Tu je vijest USKOK poslijepodne objavio na svojim internetskim stranicama ne navodeći imena, već samo inicijale osumnjičenika, koje tereti za kaznena djela primanja mita, primanja mita u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprava.

Milkoviću je nakon pokretanja USKOK-ove istrage određen jednomjesečni pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke koje USKOK treba saslušati u istrazi o njegovoj navodnoj korumpiranosti.

Jednomjesečni pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke određen je i drugookrivljenom Miroslavu Pacaku koji je nedostupan jer je izvan Hrvatske pa je USKOK od policije zatražio da se za njim raspiše tjeralica.

Za dvojicu okrivljenika USKOK sumnja da su od 2002. do 2009. dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovali davanjem mita u iznosu od pet posto neto vrijednosti ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova.

Milkovićev odvjetnik Goran Mikuličić poslijepodne je izjavio Hini da o blokadi imovine još nije dobio nikakvu službenu obavijest.

Pacakov odvjetnik Mate Matić također je kazao da ne zna za rješenje o blokadi imovine. No tvrdi da će se na njega žaliti čim dobije pismeni otpravak. Matić tvrdi da će njegov branjenik u utorak iz Tunisa doći u Hrvatsku, nakon čega će biti odveden u Remetinec, s obzirom da mu je u odsustvu određen istražni zatvor.

Mediji su ranije povezivali Milkovića sa spornom obnovom američke naftne platforme Key Manhattan dok je bio predsjednik Uprave naftnih servisa Crosca. Obnovu platforme navodno je vodio Miroslav Pacak koji je tada bio zaposlenik Crosca i suvlasnik vukovarske tvrtke RIG-TSG koja je bila izvođač radova.