UHVAĆEN S DROGOM

Pazinjan skrivao kilogram marihuane u šumi

31.03.2011 u 14:26

Bionic
Reading

Nedaleko od Pazina, Istarska policija otkrila je i zaplijenila oko kilogram marihuane, za koju se procjenjuje da bi na uličnom 'tržištu' dosegnula vrijednost čak od 60 tisuća kuna. Uhićen je 37-godišnji Pazinjanin kojeg se osnovano sumnjiči da je drogu nabavio s namjerom daljnjeg raspačavanja

Kako je izvijestila PU Istarska, pazinska policija je po dojavi građana, 27. ožujka, pronašla u šumarku u zapadnom dijelu Pazina ruksak u kojem se nalazio paket i staklenka s ukupno oko kilogramom marihuane.

'Provedenim operativno-taktičkim mjerama policijskih službenika, 29. ožujka oko 13 sati na mjestu pronalaska droge zatečen je i uhićen 37-godišnjak iz Pazina, koji je priveden u prostorije policijske postaje', rečeno je na konferenciji za novinare PU Istarske.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je kako je 37-godišnjak navedeni paket droge neovlašteno nabavio tijekom mjeseca ožujka radi daljnje prodaje, dok je za vlastite potrebe neovlašteno posjedovao oko 50 grama marihuane koju je držao u staklenci, kazali su u PU Istarskoj.

'Vrijednost pronađene marihuane procjenjuje se na oko 20 tisuća kuna, a preprodajom na ulici postigla bi cijenu i do šezdesetak tisuća kuna, no zahvaljujući uspješnoj suradnji s građanima, policija je još jednom uspjela spriječiti dolazak droge na ilegalno tržište', istaknuo je Valter Opašić.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojne droge, 37-godišnji Pazinjan je jučer oko 13 sati priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli.