Crna kronika RIJEKA

Bračni par u pritvoru zbog milijunskih malverzacija

  • Autor: K. M.
  • 29.3.2011 22:29:54
  • 29.3.2011 21:28:42

Nakon kriminalističkog istraživanja koje su obavili Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske zbog više kaznenih djela s područja gospodarskog kriminaliteta, 54-godišnjak i 49-godišnjakinja, oboje Riječani, privedeni su danas istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci

Neslužbeno doznajemo da se radi o Lutviju i Mirjani Graci, članovima uprave riječkog trgovačkog društva Pan Trading i vlasnicima marketa Graciani na Brajdi.

Utvrđeno je da su u svojstvu članova uprave Pan Tradinga, u razdoblju od 2007. do 2009. godine, počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, čime su sebi pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od 7,3 milijuna kuna, oštetivši tvrtku Pan Trading.

Kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga dvojac je počinio na način da nisu vodili trgovačke i poslovne knjige trgovačkog društva koje su po zakonu bili dužni voditi, čime su onemogućili preglednost stanja imovine tvrtke i poslovanja tvrtke.

Pred istražnom sutkinjom Ksenijom Zorc branili su se šutnjom te im je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke određeno 48-satno zadržavanje u pritvoru.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još