U OSIJEKU

Troje privedenih zbog razbojstva i teških krađa

04.03.2009 u 15:09

Bionic
Reading

U Istražni centar osječkoga Županijskog suda su, uz kaznenu prijavu, privedeni 18-godišnjak iz Podravskih Podgajaca te 23-godišnjak i 20-godišnjakinja iz Svetoga Đurđa zbog osnovane sumnje da su na području Donjeg Miholjca i Našica počinili više kažnjivih djela razbojstva i teških krađa

U priopćenju se navodi kako je kriminalističkom obradom utvrđena osnovana sumnja da su u siječnju i veljači ove godine na području Donjeg Miholjca počinili dva razbojstva i tri teške provalne krađe te jednu tešku provalnu krađu na području Našica.

Osumnjičeni su da su pekarnicu i benzinsku crpku te prodavaonice i kioske oštetili za 20.000 kuna, a pri razbojstvu zatečenim su djelatnicima prijetili pištoljem.

Uz njih su prijavljena i dva 18-godišnjaka, jedan iz Bockovaca, a drugi iz Ivanova, za koje se osnovano sumnja da su počinili kažnjivo djelo prikrivanja.

Privedena 20-godišnjakinja, osim za provale i razbojstva, tereti se i za kažnjivo djelo zloporabe opojnih droga, a protiv nje bit će podnesen i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Policija je pronašla pištolj kojim su se koristili, 0,9 grama marihuane te ukradene predmete.