UBIJEN U NUŽNOJ OBRANI

Pljačkaš osim sjekire imao i plinski pištolj

04.03.2009 u 15:01

Bionic
Reading

Dvadesetosmogodišnji zaštitar tvrtke 'Sigurnost Buzov', koji je jučer u Slavonskome Brodu ranio muškarca koji je pokušao opljačkati mjenjačnicu, postupio je zakonito, u nužnoj obrani, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare u brodsko-posavskoj Policijskoj upravi.

Načelnik Mijo Kršić je rekao kako je 42-godišnji I.M. s prebivalištem na području Velike Kopanice jučer poslijepodne ušao maskiran u prostorije Kreditne unije"Brod na Savi" te, prijeteći službenici, zatražio novac.

Kako je rečeno, pljačkaš je, osim sjekire, imao i plinski pištolj. Zaštitar tvrtke "Sigurnost Buzov", koji je bio u drugoj prostoriji, čuo je poziv u pomoć te je priskočio i naredio napadaču da odloži sjekiru.

Budući da to napadač nije učinio, nego je i njega pokušao napasti, zaštitar je u nužnoj obrani upotrijebio službeni pištolj i jednim metkom napadača pogodio u trbuh, rekao je načelnik Kršić.

Napadač je nakon toga svladan, a pomoć mu je pružena u Bolnici "Dr. Josip Benčević".

Po posljednjim informacijama, napadač je nakon operacije je stabilno, a policija će protiv njega podijeti kaznenu prijavu zbog pokušaja razbojstva.