Crna kronika SNIMKE U SLUČAJU MAESTRO

'Ivezić se upliće samo kad to od njega traži politika'

  • Autor: Hina
  • 4.3.2009 14:55:52
  • 4.3.2009 14:42:13

Suđenje trojici bivših zaposlenika Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i ostalima u slučaju 'veliki maestro' danas je, nakon dvotjedne stanke, nastavljeno prikazivanjem tajnih snimaka na kojima USKOK temelji svoju optužnicu

Među ostalima prikazana je snimka sastanka USKOK-ov pouzdanika Mihaila Mošnogorskog s bivšim šefom HFP-ovog odjela nekretnina Igorom Petlevskim koji je prema optužnici od pouzdanika zatražio 350.000 eura mita.

Svjedočeći u ovom postupku Mošnogorski je promijenio raniji iskaz rekavši da ga Petlevski nije ništa tražio ili da mu je za dogovaranje posla trebao nešto dati.

U prikazanoj snimci spominje se i bivši predsjednik HFP-a Grga Ivezić za kojega je Petlevski rekao da ga "ne zanima novac" te da se boji uplitati u zahtjevnije slučajeve, osim kada od njega to traži politika.

Preslušane su i snimke telefonskih razgovora optužene odvjetnice Asje Piplović s njenim suradnikom suoptuženim Mladenom Jandričekom, kao i Jandričekovi razgovori s Petlevskim.

Osmero optuženih tereti se za malverzacije s prenamjenom zemljišta Ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorbom Osječke pivovare i procjenom zemljišta Badela.

Osim za primanje i davanje mita, USKOK ih tereti za pomaganje u primanju mita, izdavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganje i poticanje na te zlouporabe.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još