DRAMA U SPLITU

Palila korov pa zapalila raketnu bazu

27.03.2011 u 16:23

Bionic
Reading

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija je zbog dovođenja u opasnost života i imovine Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu kazneno prijavila 42-godišnju Maju D. Ona je u subotu poslijepodne na svom zemljištu pored Žrnovnice palila nisko raslinje i korov. Vatra joj je izmakla kontroli, pa je iza škole na Korešnici, pokraj napuštenog vojnog objekta (raketne baze), izbio veliki požar koji je uz borovu šumu zahvatio i minirani teren

Puna dva i pol sata požar su gasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Podstrane i Žrnovnice. U pomoć su im prikočila dva kanadera i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Prijetila je opasnost od eksplozije zaostalih mina. Opožarena je površina od oko 10 hektara borove šume, a na požarištu su cijelu noć i jučer prijepodne dežurali vatrogasci.

Zanimljivo je da se 42-godišnja Maja D. sama prijavila policiji priznavši da je palila korov.

Gorjelo je u subotu navečer i u Sinju. Oko 22.30 sati izbio je požar na ulaznim vratima sportske dvorane koja se nalazi u sklopu zgrade Osnovne škole Marka Marulića u Ulici braće Radića. Pripadnici DVD-a Sinj uspjeli su za pola sata ugasiti požar, a očevidom će se utvrditi uzrok.

Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje uputili su apel građanima da posebno budu pažljivi kad pale korov i nisko raslinje, jer vremenski uvjeti 'povoljni' su za izbijanje požara.