Crna kronika OBITELJSKI KRIMINAL U OSJEČKOM PIVOVARI

Komaku jednomjesečni pritvor, osumnjičena i supruga

Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku donio je danas rješenje o provedbi istrage u slučaju Osječke pivovare d.d. i to protiv pet fizičkih i jedne pravne osobe, tvrtke 'Kasija' iz Jelicavca zbog zloporabe položaja i ovlasti i nezakonita stjecanja imovinske koristi, izvijestio je večeras Miroslav Rožac, glasnogovornik suda

Za četiri osobe, koje su uhićene u petak i subotu i kojima je bilo određeno zadržavanje, istražni sudac je danas odredio jednomjesečni pritvor. Za osumnjičenog Ivana Komaka, direktora Osječke pivovare, jednomjesečni pritvor određen je zbog mogućnost utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenih djela, a za ostalih troje pritvor je određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, kazao je Rožac.

Objasnio je kako se protiv Ivana Komaka na općinskom sudu vodi šest postupaka i sada sedmi na Županijskom sudu. Danas je istražni sudac ispitao četiri osumnjičenika koji su bili na zadržavanju u osječkom zatvoru, a sutra će biti ispitana i peta osoba, osumnjičenica, a kako se neslužbeno doznaje, riječ je o Komakovoj supruzi Anici (57).

Osumnjičeni su i privedeni njegov sin Ivica (37), kći Andrea (35) i Domagoj Njegovan (40). Osječko županijsko državno odvjetništvo jučer je istražnom sucu osječkom županijskom sudu podnijelo istražni zahtjev protiv petero osumnjičenih u slučaju Osječke pivovare zbog zloporabe položaja ovlasti te pranja novca, čime su pribavili znatnu imovinsku korist. U istražnom zahtjevu nisu navedena imena, ali se neslužbeno doznalo da su za ta djela osumnjičeni Ivan Komak, direkor, te članovi nadzornog odbora, sin Ivica, kći Andrea, Domagoj Njegovan i Komakova supruga Anica te tvrtka 'Kasija' iz Jelicavca.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još