PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U tri dana policija zatekla devetero pijanih pješaka i vozača

22.03.2011 u 17:05

Bionic
Reading

Na području Primorsko-goranske županije policija je u proteka tri dana na cesti zatekla više pješaka i vozača pod utjecajem alkohola

Jučer je, nešto prije 19 sati, 35-godišnji Riječanin, pod utjecajem alkohola od 2,69 promila, počeo prelaziti kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza u Ulici Franje Čandeka u Rijeci, a iza parkiranog vozila hitne pomoći. Oborio ga je motocikl marke Yamaha, riječkih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnjak s područja Krka, koji je zajedno s motorom pao na kolnik i zadobio lakše tjelesne ozljede. Pijani pješak nije ozlijeđen.


Protekle subote, oko 23 sata, policija je na području Prezida zatekla 53-godišnjaka kako se teturajući kreće kolnikom u smjeru mjesta Parg. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,34 promila.

Tijekom vikenda dva su vozača iz Rijeke, starosti 62 i 40 godina, pod utjecajem alkohola od 1,08 i 2,43 promila, izazvali prometne nesreće u kojima, srećom, nije bilo teže ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 65.000 kuna.

Nadalje, na području Čavli, Bribira i Viškova zatečeno je četvero vozača kod kojih je izmjerena koncentracija alkohola između 1,03 i 2,38 promila.

Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja svi su zadržani do prestanka djelovanja alkohola te će radi počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti prekršajno prijavljeni.

U nedjelju je pak, oko 9 sati i 45 minuta, u Malinskoj zaustavljeno teretno vozilo marke Mercedes kojim je upravljao 23-godišnjak iz Oštarija. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 0,70 promila, a utvrđeno je da upravlja vozilom iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom. Mladić će biti kazneno prijavljen radi osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.