KAZNA - 200 KUNA?!

Vilama i sjekirom zatukao susjedovog ovčara

22.03.2011 u 15:08

Bionic
Reading

U četvrtak oko 6.30 sati ujutro u mjestu Vidovci kod Požege 43-godišnjak je vilama i sjekirom izudarao i zatukao susjedovog njemačkog ovčara koji je od ozljeda uginuo

Iako je po prvom policijskom priopćenju stajalo da je pas ubijen na javnom mjestu, došao je ispravak u kojemu stoji da je 43-godišnjak ubio psa u dvorištu obiteljske kuće.

Iako neslužbeno doznajemo da je susjedov ovčar samo krenuo prema toru i da nije bilo napada, u ispravljenom službenom priopćenju PU požeško-slavonske stoji da je pas napao ovce. Ono što čudi je to što nijedna ovca u tom napadu nije ozlijeđena, što nam je potvrdila glasnogovornica PU požeške, Ivana Radić. Pas je tako ubijen, a sve su ovce na broju i neozlijeđene.

Prema čl. 30 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv 43-godišnjaka, koji je vilama i sjekirom zatukao psa, slijedi obavezni prekršajni nalog zbog zlostavljanja životinje, te će platiti kaznu od 200 kuna. Zbog neopreznog držanja životinje prekršajni nalog slijedi i prema 38-godišnjem vlasniku kojemu je pas pobjegao.