Crna kronika OŠTETILI PODRAVKU

Pritvor za Romca, Pavlovića i Lacića, a istraga i protiv Perić

Otvorena je istraga protiv Saše Romca i Josipa Pavlovića, bivših članova uprave Podravke, kao i direktora zadarske Adrije Miodraga Lacića te bivše direktorice Dalmacija-ribe Tine Perić, koje se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti na štetu Podravke, odnosno poticanja na zlouporabu. Izuzev Perić, protiv ostale trojice osumnjičenika određen je pritvor zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke

Romca i Pavlovića se sumnjiči da su kao članovi uprave Podravke 2008. i 2009. dogovorili i sklopili ugovor o uslugama smrzavanja i skladištenja ribe s direktoricom Dalmacija-ribe, a na poticaj Lacića. Temeljem toga Podravka je platila 16,5 milijuna kuna, iako te usluge nisu bile obavljene, sumnja Državno odvjetništvo.

Uz to, Romca se sumnjiči da je preko Qouroma, češkog poduzeća u kojem ima udio od 40 posto, izvlačio novac tako što su naplaćivani fiktivni poslovi. Prvi sporni slučaj je iz 2003, kada je s Adrijom sklopljen ugovor o istraživanju češkog tržišta, zahvaljujući kojem je, kako se sumnja, pribavio imovinsku korist od 92.500 eura. U drugom slučaju korist koju je ostvario iznosila je 40 tisuća eura, a vezana je uz Podravkino plaćanje stvarno neobavljenog posla za spomenuto češko poduzeće.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još