U BUJU

Odvjetnica Piplović prijavljena zbog utaje 3,5 milijuna kuna

21.03.2011 u 14:41

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Bujama podnijelo je optužni prijedlog protiv 55-godišnje bujske odvjetnice zbog utaje poreza preko 3,5 milijuna kuna

Temeljem zahtjeva bujskog Općinskog državnog odvjetništva, a po podnesenoj prijavi Ministarstva financija, odnosno Porezne uprave Područnog ureda Pazin, policija je kriminalistički istražila 55-godišnju Asju Piplović iz Buja, koju se sumnjiči za višemilijunsku utaju poreza i drugih davanja.

'Istraživanjem je utvrđeno da je 55-godišnja vlasnica odvjetničkog ureda u Bujama u razdoblju od 2003. do 2007. godine pružala odvjetničke usluge za koje je primala novčane naknade, no u poslovnim knjigama nije evidentirala primljene uplate niti je obračunavala PDV, čime je oštetila državni proračun Republike Hrvatske za više od 3,5 milijuna kuna', izvijestila je PU istarska, ne otkrivajući identitet odvjetnice.

Neslužbeno se doznaje kako se radi o odvjetnici Asji Piplović, javnosti znanoj iz afere Maestro. Naime, u svibnju 2009. bila je nepravomoćno osuđena na godinu i tri mjeseca zatvorske kazne zbog poticanja na zlouporabu položaja bivšeg šefa Službe nekretnina u Hrvatskom fondu za privatizaciju Igora Petlevskog, no Vrhovni sud ju je u ožujku 2010. oslobodio te je naloženo novo suđenje.