PETA ŽRTVA MONSTRUMA

Brutalno silovao shizofreničarku; dobio devet godina zatvora

18.03.2011 u 20:25

Bionic
Reading

Boris Kalšan (54), višestruki recedivist, koji je samo na zagrebačkom Županijskom sudu tri puta osuđivan zbog četiri silovanja počinjena od 1991., ponovno je osuđen zbog silovanja. Ovaj put vijeće sutkinje Gordane Mihaele Grahovac, zbog silovanja 27-godišnjakinje lani u listopadu, nepravomoćno ga je osudilo na devet godina zatvora, godinu manje od maksimalne kazne za silovanje

Kalšan je djevojku silovao u svom stanu lani 8. listopada, dvije i pol godine nakon što je izašao iz zatvora gdje je odslužio pet i pol godina, također zbog silovanja. Žrtva, inače shizofreničarka, koju je otprije poznavao, došla je u njegov stan, a kad je htjela otići, nije joj dopustio. Udarajući je i vukući po stanu, vikao je:


' J..... ću te milom ili silom!' Pokušavala je otvoriti vrata stana zovući u pomoć, no Kalšan ju je tukao po glavi, stavljajući joj ruku na usta. U jednom je trenutku izgubila svijest, što je iskoristio da joj skine majicu. Kada je došla k sebi, on joj se obratio: 'Skini se dokraja ili ću te ubiti!'

Strahujući za život, poslušala ga je, nakon čega ju je silovao. U više navrata ga je molila da prestane, plakala je i zapomagala, a pokušavajući je spriječiti da viče, Kalšan joj je držao ruke oko vrata gušeći je. To je iživljavanje trajalo do 3 sata, kad ju je pustio da ode. Nesretna je djevojka nakon toga tri mjeseca provela u bolnici, dok je Kalšan mrtav hladan sutra otišao na gradilište na kojem je radio. Uhićen je 10. listopada 2010. te će ostati u pritvoru do pravomoćnosti presude.

'Neosporno je da ste vi počinitelj, što proizlazi iz iskaza žrtve, svjedokinje koja je čula zapomaganje i pozive upomoć te vještačenja. Znali ste da je vaša žrtva shizofreničarka i da takvo vaše ponašanje može utjecati na njezino zdravlje, što se na kraju i dogodilo. Višestruko ste osuđivani zbog sličnih djela, a očito niste shvatili da na ovakav način ne možete zadovoljavati seksualne želje. Usto, sva ste ranija djela počinili na isti način, vidljivo slamajući otpor oštećenica, koje ste pritom tukli, gušili, davili i silovali. Niste pokazali ni trunku osjećajnosti ni samokritičnosti, što ste i dokazali time što ste sutra otišli na posao', obrazložila je presudu sutkinja Grahovac.