Crna kronika U NOVOM MAROFU

Uhićen jer je prodavao lažnjake

Umjesto novca, 39-godišnjak koji je zatečen s većom količinom odjeće poznatih modnih marki dobit će kaznenu prijavu

Naime, policijski službenici Policijske postaje Novi Marof 22. prosinca prošle godine zaustavili su ga u vozilu u kojem je pronađena veća količina različitih odjevnih predmeta svjetski poznatih modnih marki.

Tom prilikom utvrđeno je da se, bez prijavljenog obrta ili registrirane tvrtke za trgovinu, bavi preprodajom odjeće s oznakama renomiranih brendova iz modne industrije. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oduzeto mu je devedesetak odjevnih predmeta za koje je tijekom krim obrade utvrđeno da su krivotvorine, i to uz pomoć ovlaštenih zastupnika za prodaju tih modnih marki u Hrvatskoj.

S obzirom na postojanost osnovane sumnje da je 39-godišnjak tu odjeću s istaknutim oznakama poznatih proizvođača prodavao unatoč spoznaji da se ne radi o originalnim proizvodima, protiv njega će se Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeti kaznena prijava zbog počinjenih kaznenih djela povreda prava iz prijavljenog ili zaštićenog izuma, krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega te povreda prava industrijskog vlasništva i neovlaštena uporaba tuđe tvrtke.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još