LAŽNE DJELATNICE MIROVINSKOG

Starici prodale praznu priču za 20.000 kuna

16.03.2011 u 19:50

Bionic
Reading

Naivnost je 81-godišnju staricu s područja Slavonskog Broda stajala čak 20.000 kuna. Grupa žena prevarantica nesretnoj je ženi vješto prodala priču da ima pravo na povrat novčanih sredstava iz mirovinskog fonda

Čitava mutna igra započela je telefonskim pozivom. Staricu je u petak na njen kućni telefon nazvala nepoznata ženska osoba, koja se predstavila kao djelatnica mirovinskog osiguranja. Uvjerila je 81-godišnjakinju da ima pravo na povrat uplaćenih sredstava od mirovinskog osiguranja te da će zbog toga na njenu adresu doći dvije službenice. Ubrzo nakon što je naivna starica progutala mamac, na vrata su joj pokucale dvije prevarantice, predstavivši se kao službenice Zavoda za mirovinsko osiguranje.

Razrađenom pričom uvjerile su staricu da će dobiti povrat od uplata iz mirovinskog fonda, te da je riječ o pozamašnom iznosu novca. Zatražile su potom od 81-godišnjakinje da im uplati 10.000 kuna kako bi joj one riješile sve oko navodnog povrata novčanih sredstava. Starica je potom otišla u sobu po novac, no jedna od prevarantica krenula je za njom, te je iskoristila nepažnju stare žene i od nje na prijevaru uzela ne 10.000 nego 20.000 kuna. Čim su napunile džepove, prevarantice su brzo napustile staričinu kuću.

Tek nakon nekoliko dana, 81-godišnjakinja je primijetila da joj, umjesto 10.000 kn, u ušteđevini nedostaje 20.000 kuna. Shvatila je da je prevarena, te je sve prijavila policiji. Kako doznajemo, ovo je prvi slučaj ovakve prijevare na području Brodsko-posavske županije, ali slični su slučajevi zabilježeni širom Hrvatske, pa se pretpostavlja da su prevarantice na brodsko područje stigle iz neke druge županije.

Nakon zaprimanja kaznene prijave policija je započela kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljivanja ovog kaznenog djela i otkrivanja počinitelja, a protiv nepoznatih osoba koje su počinile kazneno djelo prijevare slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.