STRAVIČAN SUSRET

Rotvajleri izgrizli 61-godišnjaka u Zagrebu

16.03.2011 u 07:50

Bionic
Reading

Dva rotvajlera napala su u utorak ujutro 61-godišnjeg Vladimira D. koji je ušao u dvorište u Petrovoj ulici 148 gdje su bili psi

Kako doznaje Novi list, oko 10,30 sati Vladimir D. se svojim 'jugićem' dovezao u Petrovu ulicu, očito tražeći autopraonicu. Zato je i zastao ispred kućnog broja 148 u čijem se susjedstvu i nalazi jedna autopraonica. No neupućeni vozač nije znao da je riječ o autopraonici koja već neko vrijeme ne radi. Ipak, odlučan da svog limenog ljubimca opere, ušao je u prvo iduće dvorište pokušavši pronaći vlasnike ili zaposlenike praonice.

Umjesto njih, naišao je na dva rotvajlera kojima se nepozvani gost u njihovom dvorištu nije sviđao. Psi su u idućem trenutku nasrnuli na vozača koji je već stigao do ulaznih vrata kuće. Na malenom podestu, okrenut leđima prema zidu kuće, bio je lak plijen snažnim životinjama.
Uz glasan lavež, rotvajleri su nasrnuli na 61-godišnjaka, a o snazi njihovih ugriza svjedočili su tragovi krvi što su od ulaznog podesta vodili sve do vrata parkiranog 'jugića'.

Kako se svega 30-ak metara dalje nalazi i policijska postaja, napadnutom vozaču u pomoć su pohitali i policajci. Uspjeli su ga spasiti od pomahnitalih životinja i pozvati Hitnu pomoć. Vladimir D. žurno je prevezen u Kliniku za traumatologiju gdje je potvrđeno da mu, unatoč izuzetno teškim ozljedama, život nije ugrožen.

Uz ekipu za očevid, u Petrovu ulicu ubrzo su stigli i djelatnici iz gradskog azila za životinje u Dumovcu. Rotvajleri su tamo prevezeni na promatranje, što je uobičajena praksa nakon ovakvih iznenadnih napada.