Crna kronika U OPRTLJU

U autu imao pištolj i alat za provaljivanje

Prilikom kontrole prometa u Oprtlju, bujska policija zatekla je u subotu oko 1 sat ujutro 46-godišnjaka u Ford Fiesti s pištoljem i alatom za provaljivanje, a pretragom njegova stana u mjestu Štrped otkrivena je cijela kolekcija oružja

Naime, pretragom Ford Fieste pronađen je pištolj marke Crvena zastava s pripadajućim streljivom, za koji vozač nije imao nikakvu dokumentaciju niti odobrenja, mobilni uređaj, bušilica i alat preinačen za otvaranje brava. Osim raznog alata, za koji se sumnja da potječe iz kaznenih djela, u stanu 46-godišnjaka policija je pronašla automatsku pušku, starinsku kuburu, signalni pištolj, tri podvodne puške, luk i strijele, više komada različitog streljiva, tri kilograma baruta te više komada inicijalnih kapsli.

Kako vele u PU istarskoj, istragom je utvrđeno da je 46-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, za što mu slijedi kaznena prijava redovnim putem. Također, slijedi mu i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju, jer za u automobilu pronađeni pištolj ne posjeduje odobrenje za držanje i nošenje oružja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još