BIZARAN SUKOB U DUBRAVI

Obračun motorkom i štihačom zbog kokoši

14.03.2011 u 13:23

Bionic
Reading

U zagrebačkom naselju Dubravi dogodio se brutalan obračun dvojice lupeža i bračnog para kojemu su kanili ukrasti kokoš, a najdeblji kraj u sukobu, u kojemu su 'radili' motorna pila i štihača (kopača), izvukao je 41-godišnji lupež kojega je njegov prijatelj u bijegu udario automobilom i teško ozlijedio

Sve je počelo prije nekoliko dana kad su 39-godišnji B.Đ. i 41-godišnji S.K. pokušali ukrasti kokoš 52-godišnjem I.M. i njegovoj tri godine starijoj supruzi D.K. Dvojica lupeža su u subotu navečer 'fiat unom' švedskih oznaka došli pred kuću supružnika u Ulici Mudifaji.

Odmah je izbila svađa, a ubrzo je 41-godišnjak iz automobila izvadio motornu pilu, upalio je i počeo njome mahati prema supružnicima koji su u strahu počeli bježati ulicom. Za njima je potrčao i 41-godišnjak, a potom i njegov prijatelj koji je supružnike pokušao udariti automobilom. Kad nije uspio, zaustavio je automobil te s "kolegom" napao ženu koju je branio 56-godišnji susjed. No i na njega je motorkom nasrnuo 41-godišnjak, a 39-godišnjak se zatim vratio u automobil i stražnjim dijelom vozila udario susjeda koji je pao na pod.

U nastavku obračuna 52-godišnjak je kopačom, tzv. štihačom, udario 41-godišnjaka koji je pao na tlo, a onda je na nj, bježeći, automobilom naletio 39-godišnjak.

U nesvakidašnjem obračunu teško je ozlijeđen 41-godišnjak, a ostali sudionici su lakše ozlijeđeni.

Dvojicu napadača na supružnike policija je osumnjičila za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti u vezi s dovođenjem u opasnost života općeopasnom radnjom ili sredstvom. Mlađi je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a stariji je zadržan u bolnici.

Na sud je priveden i 52-godišnjak zbog napada štihačom, t.j. nanošenja teške tjelesne ozljede 41-godišnjaku.