Crna kronika NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Bivšim članovima Mladeži HDZ-a sedam i devet mjeseci zatvora

Zbog premlaćivanja 18-godišnjega Marka Jovkovića u jednome karlovačkom kafiću, na sedam mjeseci zatvora nepravomoćno su danas na Općinskom sudu osuđeni bivši članovi Mladeži HDZ-a Željko Goršić i Danijel Trupković, a Vladimir Vogrinc osuđen je na devet mjeseci zatvora

Za događaje na parkiralištu tog kafića, gdje su lakše ozlijeđene još dvije osobe koje su spriječile Goršića i Vogrinca da ne pobjegnu prije nego što stigne policija, sudac Leon Kovačić priznao je nužnu obranu vozaču automobila Željku Goršiću uz obrazloženje da su osobe na parkiralištu postupile protupravno, što isključuje protupravnost Goršićeva postupanja.

Čitajući presudu, sudac Kovačić rekao je kako sud smatra dokazanim da su okrivljenici bezrazložno i ničim izazvani Marku Jovkoviću nastojali nanijeti teške ozljede, u čemu nisu uspjeli, te ga dovesti u ponižavajući položaj s pretrpljenim strahom, u čemu su uspjeli. Udarajući Jovkovića po glavi i tijelu, slomili su mu nos, natukli glavu i ozlijedili gornju usnu, a samo zbog stjecaja sretnih okolnosti, nije teže ozlijeđen, rekao je sudac Kovačić.

Po obrazloženju, Vogrinc je dobio dva mjeseca dulju zatvorsku kaznu jer mu je otegotna okolnost bila ta što je već osuđivan za slična kaznena djela, zbog čega mu je danas sud produljio pritvor, a Goršić i Trupković su na slobodi do pravomoćnosti presude.

Sva su trojica do stegovne mjere brisanja iz članstva bili članovi Mladeži HDZ-a, a Trupković je bio i vijećnik Županijske skupštine. U međuvremenu je zbog nemilih događaja raspuštena i podružnica karlovačke Mladeži HDZ-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još