LIKVIDACIJA NA SAVICI

Čupićev kum uhićen i osumnjičen za ubojstvo

16.11.2008 u 11:00

Bionic
Reading

U 13.45 sati na području Maksimira uhićen je Vilim Karlović (38), kojeg policija dovodi u vezu s ubojstvom Adriana Čupića (34). Bivši profesionalni vojnik i pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi likvidiran je s dva metka u glavu 30. listopada na Savici

Vilim Karlović nije bio naoružan i nije pružao otpor, a uhićen je u obiteljskoj kući u Planinskoj ulici, koja nije u njegovom vlasništvu. Uhićenje su izveli pripadnici specijalne policije, dok su interventni policajci blokirali okolno područje kako u akciji ne bi bila ugrožena sigurnost građana, koji su kad su vidjeli mnoštvo policajaca nazivali radiopostaje i pitali što se događa.

Karlović je osumnjičen za Čupićevo ubojstvo, no je li on ubojica, utvrdit će kriminalistička istraga.

Vilim Karlović, koji je, kao i Čupić, bivši pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi, bio je zarobljen na Ovčari i jedan je od sedmorice preživjelih.

Strijeljanje na Ovčari izbjegao je zahvaljujući nekim poznanicima na srpskoj strani, prije svega vojnika pod nadimkom Štuka, jer su imali zajedničke poznanike. Nakon strahota u logoru, vratio se na dubrovačko ratište i sudjelovao u oslobađanju Cavtata i Konavala. Sudjelovao je u Bljesku i Oluji, a nakon rata postao poduzetnik i trgovao je nekretninama. Karlović je bio haški svjedok u postupku protiv Šljivančanina, Radića i Mrkšića

Njegov kum Čupić iz 1. gardijske brigade nečasno je otpušten 2001. godine zbog silovanja, a osuđivan je za mnoga kaznena djela, među ostalim i za napad nožem. Krajem devedesetih je s Nenadom Filipovićem osuđen na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zbog iznude.

Tjednik Globus je nedavno objavio da je Vilim Karlović posljednjih mjeseci od više osoba koje se povezuju s krim-miljeom otkupljivao dugove, između ostalih i one Dinamova reprezentativca Dine Drpića. Globus je objavio da je Karlović u otkup Drpićevih dugova od lihvara i kamatara investirao oko 200 tisuća eura.

Navodno je Karlović imao problema s investicijama vezanim uz gradnju apartmana na Pagu. Čupić je, prema Globusovim izvorima, likvidiran zbog duga od 130 tisuća eura, u automobilu Vlade Božića, brata boksačkog prvaka Stipe Božića.