DVOJE VARAŽDINACA

Zapalili ugostiteljski objekt zbog osiguranja

10.03.2011 u 13:03

Bionic
Reading

Da bi ishodili isplatu iznosa većeg od dva milijuna kuna po polici osiguranja od požara, dvoje Varaždinaca smislilo je i provelo jednostavan plan: zapalit će kuću u kojoj je bio ugostiteljski obrt Julija, a zatim će štetu prijaviti osiguravateljima

Tvrdi to varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo koje je protiv tridesetogodišnjeg N. G. te 29-godišnje N. G. podignulo optužnicu zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti te kaznenog djela zlouporabe osiguranja.

Da bi ishodili isplatu iznosa od 2.017.000 kuna po polici osiguranja kuće od požara, kako su izvijestili iz državnog odvjetništva, tijekom noći 14/15. siječnja prošle godine prvookrivljeni je benzinom polio namještaj, ostali inventar i prizemlje te kat kuće u Bolfanu, a zatim je otvorenim plamenom zapalio benzin i tako izazvao požar u kojem je izgorjela i uništena cijela kuća te veći dio namještaja i inventara. Nakon toga je drugookrivljena podnijela osiguravajućem društvu prijavu štete i zahtjev za isplatu osiguranog iznosa.

Da je bio podmetnut požar u ugostiteljskom objektu Julija u Bolfanu, koji je u cijelosti izgorio za četiri sata, istražiteljima je bilo vrlo brzo jasno budući da su u objektu zajedno s vatrogascima pronašli krpe natopljene lako zapaljivom tekućinom čiji je trag vodio kroz hodnik do prostorija u kojime je bio naslagan drveni namještaj.

Nakon što su dokazi poslani u Centar za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić, počeo se stezati obruč oko osumnjičenih, da bi početkom rujna bila dovršena istraga nakon koje je policija prijavila 30-godišnjaka zbog namjernog paljenja ugostiteljskog objekta Julija u vlasništvu 29-godišnjakinje. Nakon saslušanja istražni je sudac odredio pritvor 30-godišnjaku koji mu je sada produljen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.