HEROJSKI PODVIG STRADALOG DJEČAKA

Prije smrti bratiće spasio iz ledene vode

01.03.2009 u 20:52

Bionic
Reading

Petnaestogodišnji R. R, koji se u subotu utopio u ledenoj vodi u šljunčari kod Podravskih Sesveta, prije smrti spasio je od utapanja svoja dva mlađa bratića

S njim su u hladnu vodu pala dvojica bratića koje je nesebično izvukao na obalu. Njegovo tijelo, otprilike 2,5 metara od obale, pronašli su ronioci koprivničke interventne policije tek oko 20 sati. S njime su se na šljunčari igrali i njegovi bratići u dobi od 11 i 12 godina. Kako je potvrđeno u policiji, u vodu su tijekom igre pala sva trojica, no najstariji od njih, R. R, nije isplivao.

Dječak je bio dobar plivač i ronilac te je odmah nakon pada u ledenu vodu, bez ikakva razmišljanja, uhvatio mlađe bratiće i odgurao ih prema obali. Zadnjim se snagama pobrinuo da dječaci budu na sigurnome na obali.

Njih je junački spasio, međutim, sebe nije stigao. Iako još nije potvrđeno, najvjerojatnije se utopio zbog hladnoće i napora. Dječaci su se penjali po obližnjim stablima i s jednog od njih upali u jezero. R. R. je živio s majkom i troje braće i sestara u mjestu.

U zapuštenoj šljunčari, iz koje se prije više godina vadio šljunak, već je nekoliko osoba izgubilo život. Mještani Podravskih Sesveta i nakon posljednjeg nemilog događaja kritiziraju mjerodavne zbog činjenice da je šljunčara već odavno trebala biti sanirana, piše Jutarnji list.