POLICIJSKA POTJERA U DUBROVNIKU

Autom krenuo na policajce, travu bacio u rijeku

07.03.2011 u 11:57

Bionic
Reading

U Čajkovićima kod Dubrovnika krajem tjedna odigrala se prava filmska potjera: 37-godišnjak je osobnim vozilom marke Mercedes pokušao udariti, odnosno spriječiti policijske službenike u postupanju zbog posjedovanja opojne droge marihuane

Nakon što su policajci izbjegli udar vozila, jedan od njih je pucao u zrak kao znak upozorenja kada je 37-godišnji vozač zaustavio vozilo, iskočio iz njega i preko zaštitne ograde skočio na stijene prema rijeci s visine od oko pet metara.

Prilikom iskakanja iz vozila bacio je digitalnu vagu, PVC vrećicu sa 35 grama marihuane i omot sa 2,5 grama marihuane, dok je sa stijena u rijeku bacio više nepoznatih predmeta, među kojima i omot s oko 15 grama marihuane.

37-godišnjak je uhićen i doveden u prostorije policije, a potom u dubrovačku bolnicu, gdje je izvršenim liječničkim pregledom utvrđeno da je zadobio ozljede prilikom skoka na stijene. Zbog nezadržavanja u bolnici, 37-godišnjak je prijetio smrću liječnici i policijskim službenicima.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 37-godišnjakom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe opojnih droga s obzirom da je posjedovao marihuanu radi daljnje prodaje. Također ga se sumnjiči da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te kazneno djelo prijetnje.

Osumnjičeni je u subotu 5. ožujka, uz kaznenu prijavu, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku, gdje mu je određeno zadržavanje od 48 sati.

Temeljem naloga suda izvršena je pretraga stana koji koristi osumnjičeni, a prilikom čega je pronađeno 3,5 grama marihuane.