Crna kronika SKIRIVENA U KOTAČIMA

Policija zaplijenila pet kilograma marihuane

Zagrebačka policija u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) zaplijenila je oko pet kilograma marihuane, koju su četvorica hrvatskih državljana prokrijumčarila u Zagreb iz susjedne Bosne i Hercegovine

Marihuana je pronađena u dva automobilska kotača u šupi obiteljske kuće 22-godišnjeg Marka B., te u jutenoj vreći gdje je bila skrivena pomiješana sa žitom u obiteljsku kuću 26-godišnjeg Tomislava V. Vrijednost zaplijenjene droge, u ukupnom iznosu od 5 kilograma 161 gram, procjenjuje se na 110 tisuća kuna, a u uličnoj preprodaji ta bi cijena bila znatno viša, navodi policija.

Utvrđeno je da je krijumčarenje droge iz BiH organizirao 33-godišnji Dario M., za kojim je zagrebački Županijski sud raspisao potragu zbog preprodaje 17 kilograma marihuane zaplijenjene u prosincu 2008. godine. Prilikom privođenja, policija je utvrdila da se osumnjičeni tijekom bijega koristio krivotvorenim dokumentima Republike Srbije.

U Zagrebu su drogu preuzeli 23-godišnji Marko S. te 22-godišnji Marko B., koji je automobilske kotače sakrio u šupu obiteljske kuće, dok su jutenu vreću s drogom sakrili u obiteljsku kuću 26-godišnjeg Tomislava V, gdje je policija prilikom pretrage pronašla, osim marihuane, i manju količinu amfetamina.
Dario M. evidentiran je u policiji zbog prijevara, krivotvorenja, utaje, krijumčarenja ljudi te zlouporabe opojnih droga, dok ostali osumnjičeni nisu od ranije poznati policiji.

 

 


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još