Crna kronika LIČKA MAGISTRALA

Zapalio se autobus iz Srbije

Na Ličkoj magistrali u mjestu Korenička Kapela jutros nešto prije 5 sati zapalio se autobus srpskih registarskih oznaka iz Zrenjanina, koji je vozio u smjeru juga

Policijska uprava ličko-senjska priopćila je nakon završetka očevida da je kratki spoj na elektro-instalacijama uzrok jutrošnjeg požara srbijanskog autobusa, na Državnoj cesti broj 1 u Koreničkoj kapeli

Po priopćenju Policijske uprave, u 4,20 sati na Državnoj cesti br. 1, u mjestu Korenička Kapela, u općini Plitvička jezera, došlo je do samozapaljenja uslijed kratkog spoja na elektro-instalacijama autobusa marke 'setra' registarske oznake Zrenjanin (Srbija), koji je prometovao na relaciji Zrenjanin-Beograd-Glina-Korenica-Zadar, a kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Srbije.

U trenutku izbijanja požara u autobusu se nalazilo 12 osoba (10 putnika i 2 vozača). Autobus je u potpunosti izgorio, no nitko nije ozlijeđen a požar su ugasili vatrogasci JVP Korenica. Od 4,20 do 6,10 sati promet je bio u prekidu, te se iz Zadra prema Zagrebu odvijao alternativnim pravcem D-52 Korenica-Borje-Vrhovine-Otočac.

Očevid na mjestu događaja obavio je protupožarni inspektor Inspektorata PU ličko-senjske u suradnji sa službenicima PP Korenica.

 

  

   • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još