MASOVNO UBOJSTVO U SUŠICI

Tužiteljstvo podnijelo 3. optužnicu protiv Karadžića

27.02.2009 u 23:36

Bionic
Reading

Tužiteljstvo Haaškog suda (ICTY) podnijelo je u petak treću dopunjenu optužnicu protiv bivšeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića, koji bi se u utorak ponovno trebao očitovati o krivnji po dopunjenoj optužnici

DEN HAAG - Karadžić se u kolovozu prošle godine odbio očitovati o krivnji, pa je umjesto njega Sudsko vijeće unijelo u zapisnik da se optuženik ne osjeća krivim.

Treća izmijenjena optužnica sadrži jednak broj točaka kao i prijašnja, tj. 11, uključivo i dvije točke za genocid, ali uključuje i optužbu za ubojstvo oko 140 zatočenika u logoru Sušici kod Vlasenice u rujnu 1992.

Sudsko vijeće je 16. veljače prihvatilo veći dio druge izmijenjene optužnice, ali su suci tada ustvrdili da optužba za ubojstvo 140 ljudi u Sušici nije primjereno potkrijepljena, zatraživši od tužiteljstva da uloži treću dopunjenu optužnicu.

Pošto se u utorak Karadžić ponovno očituje o krivnji, Haaški će sud početi tehničke i administrativne pripreme za njegovo suđenje, ali datum početka suđenja još nije određen.