S GRANICE U ZATVOR

Sa 1,5 kg marihuane zaputio se preko granice

23.02.2011 u 15:25

Bionic
Reading

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod carinici su u ponedjeljak navečer, ispod stražnjeg sjedala Mercedesa, uočili sumnjive pakete. Dok se čekao nalog za pretragu automobila, zbog sumnje u krijumčarenje droga, odmah je uhićen 20-godišnji državljanin BiH koji je u automobilu prevozio sumnjiv teret

Diler je zaustavljen na graničnom prijelazu oko 19,30 sati. Pri ulaznoj graničnoj kontroli u Mercedesu 190D kojim je 20-godišnjak upravljao policajci i carinici su ispod zadnjeg sjedišta uočili dva paketa omotana ljepljivom trakom, tkz. vekne.

Budući da su već prepoznatljivi paketi upućivali na krijumčarenje opojnih droga, vozilo je stavljeno pod nadzor, a s daljnjim se pregledom automobila stalo radi traženja naloga za pretragu. Mladić je pak odmah uhićen radi daljnje istrage.

Nakon što je stigao nalog Županijskog suda u Slavonskom Brodu, jučer ujutro izvršena je detaljna pretraga automobila. Sumnje da se radi o krijumčarenju droge pokazale su se opravdanima. U dvije vekne, skrivene u stražnjem sjedalu automobila, pronađeno je ukupno 1.487 grama marihuane. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 20-godišnjak opojnu drogu preuzeo na području Bosne i Hercegovine, a bila je namijenjena prodaji na tržištu Hrvatske. Policija je procijenila da bi se droga na crnom tržištu moga preprodati za oko 50.000 kuna.

Diler iz BIH jučer je oko 13,30 uz kaznenu prijavu doveden sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu. Nakon što je ispitan, sudac mu je odredio 48-satno zadržavanje te ga je policija oko 16 sati prepratila i predala u zatvor u Požegi.