Crna kronika MULJAŽE U VARAŽDINSKIM PARKOVIMA

Ptičeku produljen pritvor, a istraga se širi

Za još mjeseca dana produljen je pritvor protiv Miljenka Ptičeka, bivšeg direktora varaždinskog komunalnog i hortikulturnog poduzeća Parkovi, kojeg se sumnjiči za zlouporabu položaja i poticanje na krivotvorenje službenih isprava. Usto, istražna sutkinja varaždinskog Županijskog suda dobila je i zahtjev za proširenje istrage

Iako se provodi intenzivno ispitivanje, istražna sutkinja nije zbog objektivnih razloga stigla ispitati sve svjedoke pa je stoga određeno produljenje pritvora za mjeseca dana, odnosno do 23. ožujka', rekao nam je sudac Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda.

Kad bi ispitivanje svjedoka prije završilo, Ptiček bi mogao ranije izaći iz pritvora u kojem se nalazi od 23. Prosinca prošle godine. Međutim, to će teško biti za očekivati ako bude prihvaćen zahtjev Županijskog državnog odvjetništva za proširenje istrage, jer će se zbog toga vjerojatno trebati ispitivati novi svjedoci ili već ispitani svjedoci ponovno ispitati, ali sada o novim okolnostima, odnosno djelima za koje se sumnjiči.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još